Wednesday, December 29, 2010

when someone open my heart.

Regards..
hurm.. i am speechless. you know what? before i am 18, i've set in my mind that i won't and can't fall in love with any guys before i reach 20 years old.. even have a feeling. that's why, eventhough around me are all guys, i should not to think about them but need only to focus in my study. serabut tahu tak ! i need all my girl friends. omg, serious kusut pale otak aku.. i start to be the courage girl. takut dgn all the guys. actually, someone has stole my heart. bukan aku suka2 nak syg dia okay.. aku tak buat apa2.. tapi dia yg menggerakkan hati aku. i can't told who is he in this entry. it is so secret.. only 2 people know about this. cikgu Mai and Kak Bie..tapi ckgu mai and kak bie tak kenal org tu sape. org lain tak pernah tahu. or even the guy that i like most. selama ni, memang aku tak jangka yg aku boleh ter'sayang' dia. Bukan syg saje2 tapi aku rasa sygkan dia untuk dunia and akhirat. but let it be my special secret. bila aku try nak forget about him, aku tak boleh. aku tak boleh lari dari dia. cuz almost every day aku nmpak dia. if tak nmpak pun, automatic aku nak carik dia. ckup skadar aku pndang dia and look his smile :) but that guy tak tahu kut bout my feeling ni. maybe dia boleh rasa tapi dia tak confirm dgn perasaan aku yg sebenar terhadap dia. and i will NOT to tell him bout this. NEVER EVER ! cuz i know it is impossible. tahu kenapa impossible?? aha! adalah.. hahaha.. bak kata org, bagai langit dgn bumi. jauh beza tahu tak. but i don't care bout that. asal aku tahu dia okay every day :) and i will pray for him for ever after. tapi, yg sedihnya... after dia tkar class , he is not like before. yah, sometimes he is friendly with my classmate but not me.. bila aku smile kat dia, dia tnduk. adoi. senang crita dia menyombong dgn aku. dah banyak kali, aku senyum kat dia. lebar lagi.. lama plak tuh. dia pun memang nampak aku tgah senyum kat dia. tapi... dia tak senyum. tak kesah lah tapi rasa pelik plak.. malah, dia pndang tmpat lain. sdgkan memang straight dia berdiri depan aku. where is his smiling ?? tah lah.. i missed the past already.. with him in my class. and with his good manner and friendly. he always help me every moment that i need. ya, he do help everyone. mula2 memang aku tak caye apa yg aku rasa. and always nak abaikan pasal ni.. but, bila aku pjam mata je, tiba2 teringat kat dia. bila aku bosan or alone, teringat his sweet moment. haha. senang citer memang tak dpt nak lari dari lupakan dia lah. this is my first time to have feel like this okay. that's why aku coretkan pasal dia dlm nih. i won't forget him.. and i already told him about that before :) and he answer, "please don't forget me:)" smbil senyum tuh.. haha :p so far, tu je kot yg aku nak story pasal dia. if ada lagi pape crita pasal dia, i'll write it down in new entry soon.. may Allah bless him..
wassalam..

ketika di hari hujan

day: Monday
date: 20 Dicember 2010
wheather: raining....

hari ni takde Master Parade.



cuz hujan lebat giler. Maka, all the METC's trainees HOORAY !!  haha. suasana kecoh kat workshop n hangar memang non-stop.
plus dgn hujan lebat lagi. so, trainees shift pagi boleh balik, and shift petang boleh terus masuk class or AVIONICS labs. tadi, aku pkai kardigan putih kesayangan. dah lah putih,nipis plak tuh. dgn hujan lebatnye, susah skit nak jaga. mcm biasa rutin harian, after lunch dgn Suhada n Nazirah, aku n nazirah trus gi naik bas. tapi kitorang lepak2 jap dlm surau cuz it's raining.
 tiba2 suhada bersuara :"Eh ! baru aku ingat ! tu ha ! payung ! hari tu aku bawak dari bas. korang amik lah, guna payung tuh." dengan itu, aku n nazirah pon berterima kasih kat Suhada kerana telah meng'offer' payung untuk kitorang. Then,kitorang rasa untung skit cuz ada payung..
hujan lebat giler an.. pastu, time nak balik kitorang lalu dalam hangar~~ wow... tiba2 aku rasa batak.. hahaha.. jakun je. tapi yg aku usya tak lekang mata aircraft dari company Firefly..
 maybe for the common people look the aircraft is nothing interesting bout that.. but, for me, it is beautiful and awesome. i'm interested with the engine propeller.. it uses the outer fan and it looks nice. ya, memang ada banyak lagi aircraft yg canggih and menarik but time tuh dah aircraft company firefly yg depan mata aku..huhuuh.. the, dah smpai dkat dgn guard, aku bukak payung and shared dgn nazirah. amir afiq tetiba menyelit.. hahaha.. tapi tak muat.. plus, he is guy.. so, aku ckp kat dia yg japgi aku dtg balik kat dia.. time aku jalan dgn nazirah kat bas, tiba2 amir pon dah sampai.. haah.. dia dgn ronny  redah hujan.. best pe main hujan.. hm, hari ni memang interesting even though it rained hardly.. hujan kan rahmat Tuhan..

Monday, November 15, 2010

Finish re-exam of IELTS.

relief.... haha Alhamdulillah.. everythings are fine so far..
listening, reading, and writing, okayh.. but just wait for the results lah.. M
iss Aliah da sengeh2 tiap kali bukak soalan..
hehe. actually, we've got to know about the writing topic bfore we start the exam..
and sempat study.. okayh lah.. now, tggu hari Khamis tuk speaking..
i'll try my best !. eh ! salah.. i will DO my best..
alamk.. dah ramai guys dalam resources centre nih..
aku tak boleh nak stay dgn diorang lama2..
lagi2 dgn senior.. takut seyh.. okaylah..
that's all.. bubye :) to MIss Aliah: thankyou very much..
Mr. Hakim: much obliged cuz he being my good motivater :))))
wassalam..

Thursday, November 11, 2010

IELTS - re-exam -___-"

Assalamualaikum..
lama sudaaa tak ku buka and update blog nih.. busy2 lah sygs.. now, aku kat cyber cafe.. tengah sakit pale teruk + demam.. tadi aku baru gi bank.. bank in kan duit ***** . haha. nape aku gelak ?? aku mcm dah biul je skang nih.. sakit giler pale.. aku tengah bengang dgn cc  nih
penat2 aku dtg dari jauh.. takde microsoft rupanya
cane nak complete assigment aku weih ??? giler ah !!! aku tension.. kang ngamuk plak miss tu kang.. macam mane nih.. macam mane nih ??? tak tau nak gi mana lagi dah.. this assigment is very very very very very important+ crucial + essential + vital for my exam !! come on .. kat mana aku nak carik cc lagi nih ??? tension2 !!!! plus bad headache lagi nih.. grr...  sabar2.. maybe nih dugaan.. pandai2 tanggung dgn masalah sendiri.. pandai2 handle.. i'm mutual enough.. no need to be pressure or stressful.. just chill and try to face it.. Miss Aliah.. i am so sorry.. btw, i think we have a chemistry lah.. hahaha.. maybe that's all for now..
wassalam....
tengok tuh.. tingkap yg bawah tu Floor 1..
tgkap atas skali Floor 2.. class aku kat Floor 1.. Avionics Lab kat Floor 2..
haha.. too excited -___-" tengah demam biul skit..
sebelah tu dah gabung dengan Hangar.. BESAARR.. hahaha..
but, no interesting bout this..
just the instructors are very kind + interesting + best + cute +
handsome + petite + what ever the good words.

Saturday, October 2, 2010

Acting for Stimulation of An Aircraft Crash

Date: 2nd October 2010
Placd: Apartment Sri Ara Damansara II
Gadget: Cell Phone
Time: 2030 hours


Dear,
I am so sorry cuz did not update you a couple of days ago . Busy lah dear .
Dear,
For this time, i'm really need you to listen my stories . I'm begging you . Be understanding for me .
Dear,
I am flying without anyone support me. You know what it's meaning ? Saya terbang tanpa orang sokong saya . Haha. No lah. Mksudnya, n0w, my life without someone that always hold my spirit n my soul . But , i already have take mine ! My whole soul and spirit hve i hold by my ownself. I do n0t need to pull anyone to hold myself. Bcuz i can do it alone . Just think positive okay . I'm happy now . Cuz have friends and instructors that always make a different way in my life. Apisz, ikhwan , amir arifin ,all my fellow friends , mr. Hakim my beloved instructor, miss Yang Azura my sweetest instructor, miss silvia my new friend from German ! I love all of them and everyone in METC building ! I have them. BUT ! it doesn't mean that i should forget all my friends from my previous school or from anywhere bfore. Of course I am not supposed to forget bout them . Nama pun friends forever kan . That's all about my new life.

Dear ,
I have one more story . A couple of a last night ago , i am selected by miss saw yim to acting in stimulation of aircraft crashed on the runway . Haha. Giler weyh.. Real darah dia ! Then , miss yang have a friend come from German named Miss Silvia . She doesn't know to speak or understand in Malay . Tibe2, Miss Yang tnjuk aku ! Dia amanahkan aku jaga Germanish tu n be her translater when we are acting . Bcuz Miss Yang are not participate . Giler weyh ! Dlm bas, bomba tu bg arahan dlm malay. Then ,
Miss Yang : ''you, translation for her . '' aku dah sengih2 segan nk ckp. Miss silvia tgu je. miss yang duduk seblah aku n dgr aku ckp .
Me: '' miss, when we arrive there, we should listen all of their instruction.. Then , wait for fire to.......sue, 'padam' apa dlm B.I ? ''
Hahaha.
Miss yang: to put out !
Haha. Aku da sengeh2 cuak dgn dia. Naseb dia cantik n sweet. Haha.
Then, yg slebihnya miss yang azura translate. Tp yg best, miss silvia faham apa aku ckp even pron0uns tah pape. Then, aku memang btol2 jdik translater dia. Time dah smpai Skypark Firefly , aku n miss silvia tu brlak0n smpai keluar dkat entrance. Then , hbis. Tpi both of us tk tau nk bt apa. Miss tu da cuak cuz dia foreign kan. Then, aku berusaha ckp sefaham yg dia boleh faham. Haha. Sronok wei ! Memang after aku borak2 dgn dia, dlm class aku da brani nk memekak even dlm english. Haha (berlagak giler) ikhwan n apisz cam mangang je sje kaco aku. Diorang bg aku nama 'potite' asal dri prkataan 'petite' means a girl or woman that are small , thin n attractive.. Like miss jehan. Tpi aku an gem0k, besar, tggi n tk attractive lgsung. That's why diorang pgl aku nama tu. Haha. Beng0ng ! Mr. Hakim pun layan. Pape pun , memang best giler woo !! Seriously ! After that, miss silvia always lambai2 tgn n gve a sparkling smile kat aku .. I wanna have more conversation with her again then ! That's all...

Monday, September 6, 2010

Dapat cuti lambat ? =_-"

Place: apartment sri ara II
Tools: handphone
Mood: baru habis class
Descripti0n: is suddenly blur in da class and can't pay attention . Sad .


Salam. Today is days 20 for Intensive English Programme. Usually, i'm always speak and give a nice feedback to mr.Hakim and da class. But, not for today. Today i'm shy and doesn't enjoyed with everyone. I don't know why. I'm fear with the show and tell, perhaps. I think my stomach will hve a butterfly after eid mubarak. Amir ariffin and i hve took a good inisiatif. We gve our outline early. I thought that tom0rrow just need to submit da outline n no feedback from mr.hakim. But it's fine. When mr.hakim checking my outline, he's smile and said , "i have 14 teddy bear in my home(in smiling)" oh yeah. He make me jealous. =_- saje je. Haha. But who cares ?
He ask me to ask the big teddy bear from my soulmate. Haha ! Is she ? I don't think so. Huhu . But, sikit pun tak kesah . Dia da jmpa future husband perhaps. So, let her with da way. Luqmanul.....cross in my mind. He will gone from my heart bcoz i have to do ! He annoying me. And ada dia kesah dgn aku ? Haha. The same words i gve u, darling. Go ahead. N0w, let me focus on da class, eid mubarak , family and... Someone that cares n waiting for me. But we got the late holidays ! Oh man. Nak balik kampung awal ! Tapi, takpela. Bila2 boley enjoy. Yg penting, kakak n kak an jemput den n get m0re m0ney in dis eid mubarak like unclose pipe ! Haha ! To much... Blablabla... Penat bebel even english ta pape :p i try my best. Adios.

Friday, August 27, 2010

3 days in da house :)

mood: sangat baik + flirting :)
activity: listen to the mp3
place: kesuma,semenyih
in da house of: kak bie :))
playing song: kissing you
(by: Miranda Cosgrove)

salam. WAAAAHHHHHHHRRGGGHHH !!!! unbelievable ! now, i'm in da house . not my house ! but, kak bie's house ! wah3 ! segan seh ! tapi naseb diorang da tau pasal aku da lama. hahaha.. love them ! smalam, time aku tggu kak bie and syamim kat bus stop kajang, dia cakap naek kete estima. haha. mula2 caye. tapi bila dfkir2kan balik, cam tak caye. but, biarlah. layan jer. skali, ,,,,,,,,,,, hamek ! muncul btol2 dpan aku diorang parking van ! kak bie dlm tuh dah sengih2. aku dah segan plus trasa "hampeh" jep ! hahahaha ! bila bukak pintu van jep , syamim: "hahaha.banggo den naek estima heh ??".... hampeh tol kaw syamim ! hahah ! tapi dia kiut !patut a kak bie syg kat dia. haha.. dlm van tuh, aku mlayan a pe'el diorang berdua tuh . ish2.. mentang2 aku takde BF :(( hahaha.. tak perlu nak sedih2 an. aku lagi bebas takde BF  .. rasa bole buat apa aku nak slagi boleh ! tanpa dkongkong . tnpa ada someone yg mnyemak. hahaha. dsbabkan si capiq yg tergila2kan kak bie dlu, now minat kat aku....kot.... aku mcm dah nyampah nak kapel2 or feeling dgn any guys. cuz i can see their behaviour ! i can obvious that ! it's really suck ! nak feeling sorang gedik2 tuh adalah but , never be my special Boyfriend okayh !! even kat METC tuh mlambak lah guys yg ensem2, macho2, stylo, cool, smart brain , and funny ! but, sumer aku boleh nmpak manner diorang . maybe this is not the suitable time for me have a little crush or huge crush with them :) mak cakap, dah keje nnti baru carik. hahaha. tak tau lah. aku cam terumbang ambing bila pkir pasal guys. messy minded ! papehal, skunk den dah ada kat umah kak bie tersayang and tersengal. haha. sronok . even dia busy gi keje, mnjahit , tapi takpe. bila2 boleh borak dgn dia. huhu. i love my soulmate ! abg redha ???? hahaha.. time sahur tadi, aku dtg kat dpan, dia da pndang. akujadik segan. giler2..... aku dah lah tak rapat dgn abg2 aku. so, memg tak biasa sgt arh. but, tebalkan muka dtg kat dpan. nak mkn punya pasal. hahahahahahah. lama2 okay lah. naseb kak bie tuh giler2.. parents dia pon sporting jep. hahahaha. i love them....again :)) homework pon mlambak lagi tak siap nih. hahahaha. pergh. memang kene pulun aku nak siapkan kat umah kak bie. mcm2 ada kat umah dia nih. terjebak aku. salah satu, lappy nih memang gian aku nak online. facebook aku da jarang nak layan sgt. sedey je bunyik nyer an. tapi nak bt cane. da terbiasa tak lyn fb.. . tanak online bende alah tuh mlainkan search lirik lagu omputih. and download kat 4shared. aku rase da pnjang sgt da blog aku kali nih. pergh !!! duk umah kak bie memg best !!!! terbaek lah ! but, miss my parents ! tau tak, aku tak call diorang lagi... i'm sorry mum and dad... i don't hve any credits in my account . i should topup first, then i'll call y'll. kakak>sorry heh tak update facebook. cam malas sket nak online. mlainkan time cuti pnjang camni boleh lah. ala...kitakan slalu bergayut skali skala. hahahaha. takpon, akk blikan satu lappy tuk aten. baru leh chatting. hahahahaha. i think, this is the last words. i love jasmi's family . i miss my family :)
Add caption
this is da Jasmi's Family :)


my belovest family

Thursday, July 29, 2010

1st August . everythings will change -__-"


hye darling :) lately nih aku jarang nak update blog akuh nih :( maaf lah . nak kata aku busy, tade lah busy . cuma keadaan dah brbah jer . manusia boley berubah bila2 masa kan ! orang lain dah masuk belajau. org lain dah busy dgn krja msing2. org lain dah nmpak msa dpan dan khidupan diorang ! aku lmbat sikit . slame 4 bulan nothings aku dpt buat kat rmah nih . cuma jga ank buah je . kmas rmah . jaga rumah . and alone :( tu la rutin sharian aku .  boring kan ? klau mlm2 slalu aku menggedik carik kak bie . pantang pegang fon , aku nak call kak bie . sbb aku nak dgr story mory dia yg best2 tuh . aku suka ! at least takde lah trlalu boring , alone n what eva lah . but , since msuk je bulan july nie , dia busy and more busy than before .

nak bt caner an . dah nakraya banyak tempahan :) huhuhu ! kdg2 aku nih mendesak dia . haha. tapi, i'm feel weird ! apa jer yg aku ckp , buat , or do anything kat dia . smua terbalas balik kat akuh . and aku rasa tak selesa . agaknye mcm tuh lah kak bie rasa . ntah ! i don't know . hati manusia laen2 . tak kesah lah semua tuh ! btw , to kak bie . thankyou very much for everythings ! thankyou cuz being my soulmate :)) u're da best la ! and Siti Hajar Jasmi lah yg terhebad ! hoho ! semoga berjaya . afiqah najeeha norazmi !

 thankyou cuz never forgot me ! u always find me in any time , darling ! study bebaikkat sane ! hahaha ! u're my inspiration too :) jgn risau lah . kaw memg special bt akuh :) and sgala2nya tntang kaw ! haha ! i love you too , honey :)) best friends forever :) Haris Syahmi ?? uh ! nape jmpa dyer balek ? takpe, naseb kaw bhagian engneer . btw, good luck to you , haris ! 4 years kaw study . and hopefully will be the excellent engneer in MAS ! huhu ! amin... good luck to everyone !

Thursday, July 8, 2010

this is my real life !

hola !! sekian lama tak bukak online diary akuh ni.. dah berhabuk sket ! klau tak, akuh  plan nak update bulan 8 nnti but tkut tak sempat jerk.. i wanna say here, that i just pass to study in Malaysia Airlines Engneering Training Centre , Subang ! Alhamdulillah :) i LIKE :))) tak sabar nk msuk ! register 1st August nie . Good bye KMLM, good bye UiTM Arau ! memg aku sbenarnye nk sgtsgt msuk UiTM doe. tapi, ada rezeki jgn dtolak. i've got a great job ! so, just take it . thanks to Allah. thanks to all my sister :)) diorang pengaruh aku msuk MAS, and aku pon trima ! (lupa nk ckp, aku cepat terpengaruh dgn pujuk rayu dlm family) heheheh * 31 Julai nieh ada FAMILY DAY kat kmpung Tanjung Sepat, Selangor . time tuh aku leh bersuka ria dgn nina ! okaylah ! takat nih je aku ak story . adios . Wassalam~

Sunday, June 27, 2010

diary for today :))

mcm mane nih ? sorang nak aku duk sini, sorang lagi nak aku duk sane ! aku tak tau lah ! sape kata ank bongsu idop senang ? konon nyer ank bongsu leh mintak mcm2, sumer dpt ea ?? one day nnti org rmai yg mintak mcm2 kat kita n kita akn srba slh . always dgn srba slh ! then, kita msty akn rasa nk tunaikan hjat org tuh ! pastu, papehal, memg slalu aku yg kne ! memg aku yg jadik mgsa ! i hate ! msg2 tak fhm . aku lagi tak fhm ! please u all ! stop the drama ! i dont wanna acting anymore ! just wanna be myself and want a freedom . tulah, kdg2 biar kita miskin asalkan bahagia ! klau stakat kaya, tapi sumernye berantakan , baek takpayah . aku pilih miskin klau camtu , sbb aku nk bahagia jer ! tapi takde lah miskin btol2 ea.. just kata2 hikmat bt dri aku jerk :)) hehehe ! stakat ni memg aku tkkn duk diam, nk jga abah ! abah saket blik. mak ckp abah mcm budak kecik, yes mom ! you're rite ! if aten dh tua nnti, maybe aten pon cmtu . so, smentra aku msih hdup, kne lah berbakti kat diorang blik ! smnetra aku msih ada dsisi diorang nih . tahla, kdg2 aku tgok, bnda2 remeh pon leh jadik isu. biasalah, rmbut sme itam, hati laen2 ! haesh ! arinih aku asik nk berperibahasa jer an ? uhuhuhu (^^,) agak2, apa motif crite aku kali nih ea ? hehehe ! it's to complicated ! takleh nk crite . yg pnting, jgn stress ! but, try face it and take it easy, ATEN!! klau org try nk push2 kaw, jgn lyn sumer tuh ! tak perlu nk jadik matured mcm org laen ! just be urself ! i dont wanna be to matured but i wanna be a positive human ! always happy and enjoy this life !  and this song, ( SOLO-IYAZ) i received it from kak bie sygs ^^, bila dgr manyak2 kali, mmg touching ! i dont want to walk this earth, if i got to do it, SOLO ! hehe ! tanak solo tuh bukan bermaksud always nk BF je ea . but, i wanna someone that always wif me and always help me ! tak kire boys or girl, asalkan dia mmahami kita ! senang crite, dia soulmate kite ^^, ! all H.A.C.K.S member , Lyin , syahirah , Pa'ae , Intan , sumer da msuk kolej and UiTM ! so, takde sape yg bace blog aku da . if ada, thanks a lot yae ! :)) i love u ! Sabah ? tak jadik prgi da . nk blik Jelai nk amik lesen :)) lsen motor je kot . tah la. tgok la nnti . hrini gastrik menyerang smula ! smalam stu hari aku aku gastrik. pedih bukan maen ! pastu, mlm tuh, leh aku bedal tomyam n aku cmpurkan kuah dia dgn smbal blacan ! pergh !! memg kaw2 pedas ea ! sedap seh ! tapi bila pagi nih aku lpar giler, aku mkn nasi lemak yg abg asri belikan ! baru 3 suap , aku dah mengerang da ! lagi saket dari smalam ! memg tak bergrak aku. tapi aku cover a ! abg asri nmpk kang dia pelik lak. but now da ok sket a . da lame tk kene, bila kne bukan main sronok kaw yo(gastrik) ! hm, tu je kot nk ckp. it's to long lah nk bace nnti ! kang bosan ! heheh ! k. bye ! i love u sape yg bace nih :))

don't be like this dear !

but, stay like this

Friday, June 25, 2010

nak pergi ke tanak ?


check2 rock2 !hm, first, aku lega coz da bt medical check up and da decide nak study katne ! second, abah semakin sehat ! tapi kdg2 dia saket sgtsgt !third, kak An ajak duk sabah sbulan . aku pon memg plan camtuh coz result MAS kluar lmbat lagi . tapi ada satu msalahnye, berbelah bagi, nak gi ke tanak ! if aku tak gi, aku yg rasa sedey ! if aku gi, ada yg rasa sedey ! camner nih ?! lagipon, before masuk study nnti, aku nak explore,relaxkan otak aku yg asik2 srabut nih ! mana satu aku nak pilih ?! aku nhi memg takleh dberi plihan lgsung lah !! memg sikit pon tak boleyh doe ! tension akuh ! dis year, aku dilema dgn plihan ! yes ! hidup nih sentiasa ada plihan ! kat mana2 and tiap2 masa kita ada plihan ! but, nih plihan tntg hala tuju and hdup aku ! lgipon, tiket flight tgah murah skunk nih ! bila aku nak pergi next time, alamatnye hati akuh dah rajuk la weih ! da malas nak mlayan sumer nih ! siyes akuh ckp ! now, let me decide by myself lah ! tolongg lah ! ku pinta sgtsgt padamu......biarkan daku yg pilih sendiri.. please lah.. i love u very much ! aten nak pergi sgtsgt ! please..aten sedey sgtsgt bila mreka2 crite pasal dirimu...sebak je..knape smpai mcm tuh skali ?? tapi nak bt camner an..better takyah fikir pasal tuh..biarlah..aten trima smua tuh ! tapi bagilah aten pluang ! and biar aten decide dgn rela hati..let me go..ikhlaskan dirimu...biarlah aten pergi...please sgtsgt ! jgn bt aten srba salah dgn mu ! hm,, start now, aku msti keraskan aty aku doe ! try to be strong and very2 strong ! more strong than other people ! ateeeeeennn!!! wake up lah !!!! tetapkan pndrian kaw ! jgn nak brangan lagi da !

Tuesday, June 22, 2010

family discussing !


aten oh , aten !today i'm so late to wake up from my sleep ! my eyes is to heavy ! my body is pain ! i don't know why . try to strong and wake up from my bed ! go to the toilet and wash my face n brush my tooth ! then, breakfast nasi lemak again ! wif rendang daging ! abg asri bought for me ! thanks abg asri ! so, relaks and read a news paper in my room ! a few minutes later, clean my sister's home ! and now, update new entry . yesterday, my kakak, kak An and my mom was discussing bout my future and my study in calling . kakak, said that she very confident that i will get to study in acedemic MAS , so, no need to go Perlis ! kak an said, "lagipon this year memg first time MAS amik gurl kan? takkan MAS nak tolak kaw kot?? lagi pon, tak smpai 10 snarai nama girl dlm list tu kan?" . my mom said, "takpon, try buat rayuan kat UiTM tuk mintak tangguhkan pendaftaran aten tuh. nnti papehal senang." i said, " boleh ke mintak tangguh??" , kakak,"try jelah.. lagipon husband kwn akk pon engneer kat MAS, dia kata if budak Felda, memg senang dpt, kalau dah pergi interview n dah mintak suh pergi medical check up, maknanya dapat lah tuh jgn risaulah ! " kakak's words make me so confident ! so, we all decide to delay my register in UiTM(tu pun lau boleh) and wait the MAS result ! insyaAllah ! we hope that this is the good and the best for me ! and hope our instinct is rite ! emak, sgtsgt nak aku masuk dlm MAS ! dia slalu crite pasal angan2 dia bila dah senang ! i just close my mouth , listen and thinking ! try to make my mom's dream as my vision ! and must grab all in my hand ! even technician skali pon, basic sallary dier dah RM2,000 . if O.T time2 raya , shari boleh dpt RM3,000. klau engneer plak?? it's okayh if aku start from the beginning ! and i will finish it wif the amazing result ! and people will say "WOW!! this girl has excellent and get a great job !" insyaAllah ! bukan berlagak, tapi, hanya aku jelah harapan terakhir tuk buatkan family akuh and parents aku senang ! btol kata fifiey ! btol kata kak An ! aku takleh manja lagi da . kak An and epul lah yg paling work hard dlm family dari kechik. pngalaman diowang tak mcm aku ! mereka lagi susah drpada aku dulu ! so, aku jdikan diowang as my role model akuh !hm, i think, i need to go ! and cukuplah apa yg aku ckp nih ! just a simple dream but need to work hard , norfatin liyana ! aja-aja fight !!!!!

i don't know !


sob..sob..sob..  T_T can't say anything rite now ! empty mind ! buntu ! hanya mmpu berdoa kat Dia ! khamis nih aku kne gi subang coz kne medical check up untuk MAS . org MAS yg medical check up sndri . then, tadi aku da tanye haris coz dia da mdical check up tdi ! die kate MAS still tk bgitau result dye kuar bile ! so, aku tak confirm dterima tuk study dlm mAS ke tk ! spatutnye, nak tanak, aku kne gi UiTM dlu lah an ? lau tak, aku taknak gi Perlis ! memg aku n family plan camtuh ! dpt saving sket . tapi smua brubah bila MAS takkan kuarkan result awal! aku call mak aku ! abah akuh tgah saket n tak tahan kat umah tuh ! suara mak aku tuh da tntu a tgah susah aty n moody ! so, nnti2 je die bg jwapan ! if mak aku nak antakan aku boleh, tapi abah tgah saket sgt bt mase nih ! sape nk jage abah if mak n aku gi Perlis nnti ?!!dugaan nak bt pilihan sekarang nih ! nak pilih jalan selamat or jalan yg berisiko ??!! hah ?? aku tak tau lah !! btol2 tak tau ! aku try bt solat istigharah nnti, ikot gerak aty akulah . or ikut kputusan mak aku ! wait and see . nak nanges je keje tak mnjadi lah an ! so, try to be strong for my self ! aku nk strong mcm kak An ! nak strong mcm abg epul ! nak strong mcm KAK BIE ! sjak akhir2 nih aku try ignore  bantuan org laen ! mksud aku, tak mgharapkan perhatian org laen ! agak2 aku nk crite probs aku, aku crite ! if not, just duk diam n thinking by myself ! thinking how to solve my own probs !to kak bie, thanks a lot coz always help me n gve good advice to me ! thanks jgak coz be a good listener ! sgtsgt mghargai dri kak bie ! but, mkin lame msing2 mkin busy dgn rutin masing2 an ! it,s okayh ! takde mende yg aku nk ckp daa . ckup la kot stakat nih ! takde hati nk seronok2 sgt ! klau nk pon, maybe aku call kak bie jelah kot ! dgn ni, ucapan Sadaqallahul'azim , ttup cerita nih kat sini dlu ! next time i update u lagi yer sygs T_T..

Sunday, June 20, 2010

HAPPY BIRTHDAY TO YOU !

mood: VERY HAPPY ! (HYPER-ACTIVE)
time: 8.00 a.m
date: 21th JUNE 2010
place: PUTRAJAYA
description: MY SOULMATE'S BIRTHDAY

1..2..3..
happy birthday to u..
happy birthday to u..
happy birthday to kak bie !!
 happy birthday to u !!!
i love u kak bie sygs !
sempena ur birthday hrini, nak mintak ampun agi skali kat kak bie !!
ampun ye buk......heheheheh !
HAPPY BIRTHDAY YG KE-19 KAK BIE !

  • semuga pnjang umur !

  • semuga murah rezeki !

  • wish u luck in anything u do !

  • i'm always pray for ur happiness !

  • takmoh noty2 :p

  • and i hope u find ur best man that will make ur heart beat fastly !

  • wish u excellent in ur job , ur life, and urself !

  • i'm sorry coz can't give u anything rite now !

  •  just can give u my love and my care to u !

  • it cannot be see, but, we can feel it !

  • take care always !

  • i'm happy when u're happy !

  • thanks for everythings !

  • u're my best buddy , my best diary and my soul ^^,

  • always need u !

  • and i always wif u when u're need someone !

  • be the great person !

  • u can do da best in anything !

  • u're da best !

  • u're the wonder woman !

  •  u're strong !

  • u're the smart !

  •  u're very special !

  • on ur birthday, many person thinking bout u !

  • appreciate everythings that related in urlife !

  • i love u very much, sis !
enjoy ur birthday!
 friends forever ! SAHABAT ! I L.O.V.E YOU !

Tuesday, June 15, 2010

Kem Belia Ideal 2010 Negeri Sembilan !

Bismillahirrahmanirrahim...Assalamualaikum w.b.t ... hehehe ! this time i'm proud to tell in dis entry bout my new experiene ! kat Port Dickson ! aku and ereen follow program belia ideal kat P.D smalam ! kitorang gerak Jumaat ! 3hari 2mlam ! mcm bosan a mula2 ! dh smpai mlm tu baru okayh ! aku and ereen dpt kumplanm laen2 ! aku kmpulan 4, ereen kmpulan 1 ! jauh an ! then , bila kne lwn or game pape, msti team aku jmpa team dye ! pergh ! memg sikit hot lah ! lagi2 time debate ! team areen ada umur 21 thun ! team aku pling tggi 19 jerk ! tu pun laki ! so, yg paling tua prempuan, 18 lah ! aku, fatin syamimi , zue, fatin lagi sorang pe tah nama ea ! yg len sume bwah aku ! antara team aku: syazwan(18), mezan(18), naim(19), said(16), Jasni(14), zue(18), aten(18), fatin syamimi(18), zierah(16), dayah(17), elisz(18), intan(17), and aku(18) ! dayah ! spanjang team dgn dia, aku care sgt kat die ! dia saket pale, aku tolong pcit an ! huhu! and she like my sis jugak !naim ! sbijik cam lokhman ! suara dye ! loyar buruk dye ! sume same ! cuma naim keding ! said ! aku kdak TTJ ! seblah je skolah dgn aku ! syamimi ! muka cam nysa pon de, muka cam kechik dorm aku pon ada ! bila gelak, kdg2 cam kak bie ! hahaha ! jasni ! paling memekak ! mulut memg takleh blah a ! selamaba badak ! tapi memeg funny giler dye ! suka tunjuk2 aku if nk buat present ! dia sndiri pngecut nk ckp ! tapi kuat ckp n suka mnjawab ! pape pon ! memg syok a member dgn dia ! fasilitator kak ain ! mcm dh lame aku knal die tapi tak tau katne ! jrg dpt borak dgn dia ! comel2 jerk ! abg hafiz fasilitator kitowang ! brckap non-stop tapi best ! suka gaya die ! smart jerk ! huhu ! fasi2 yg laen pon same gak ! hahaha ! yen kitowang(kumpulan juara) "belia !!! JUARA!3x! belia!!! HEBAT!3x! belia!!! SEMANGAT! 3x!!" hahaha ! mase mula2 aku shy2 ! dh lame2 diowang trkejut aku mnjerit ! hahaha ! diowang ckp, kaw ni smangat btol !! hahaha ! hampeh nye naim ! dia kdg2 drop aku ! kitowang men burung antu ! jalan sorang2 kat kem ! gelap jerk ! pastu bahas ! pastu explorace ! haha ! ne gadai kan MP3 and kasut aku seblah ! pastu, kak yana leh dgar MP3 aku smpai hbes btery ! hahaha ! comel dye ! pastu kne jalan takleh guna kaki ! dah la kne bawak lilin ! mlutut aku ! lembab gile aku smpai ! nk kne jge api lilin tu ! lagi snggup jadik budak buat or terencat cam naim , said, elisz, intan, zierah ,! hehehe ! pape pon ! memg best ! mlm terakhir ! ceramah dari ustaz faizal ! best giler owh ! muhasabah diri ! terus insaf aku ! cerita dia memg mremang aku dgr ! pape pon, memg tu lah yg paling best spanjang kat kem tu ! budak2 yg free hair pon , trus pkai tdung ! tapi bila dh kluar nnti, tak taulah ! dayah ! dia pon pkai tdung  dah ^^ ! kak mas and kak azira ! dia lagi lawa pkai tudung ! palinmg aku terkejut tgok kak mas ! cantik sgtsgt dia pkai tdung ! hm, pastu, dh balik, aku glabah mintak FB sumer fasi ! kak ain ksayangan , huhuhu ! dia leh tak endah aku ckp, touching jap ! pastu die pjuk balik ! hahaha ! comel ! then, kitowang ada buat flying fox !! woooohoooo!! swonok !! hahaha ! aku tak larat nak crite banyak2 ! so, aku letak pic je okayh !!

senaman yg comel !



aku and ereen always bersama kcuali time berkumpulan^^,

zierah, naim, fatin shamimi!

said and naim !

adek dayah ^^,

kak ain(fasilitator) yg comel !!

jasmi sebok interframe(baju coklat)

tengok tuh ! die nak interframe lagi ! budak kechik nih -_-"

penat ye kak fasi2 sekalian ! huhu! comel ^^,

kak ain punyer keje nih amik pic camnih ! ehehe !

abg hafiz lapar ye?? (my fasilitator)

okaylah ! cukup lah tu jerk ! pape pon ! ilove u all lah ! hahaha ! even fasilitator and peserta tak brapa rapat but, i enjoyed u this programe ! love..love..love from my soul ^^,

Tuesday, June 8, 2010

half in my life ^^,

Assalamualaikum...halo2!!! hye2!! hehehe !! arinih aku tak smpat nak type banyak2 lah !! so, aku juz nk bgitau kat sni !

smpai skunk, the only one that really2 understand me is her^^ kak bie ! her true name is Siti Hajar Bte Jasmi ! yes ! anytime n anywhere je, dia faham aku ! thank youu kak bie ^^, ! aku sygs kan dia sgtsgt ! dlm tak sedar, dia banyak kali try jge aty aku but aku maen redah je kat die an?? kan kak bie an?? hehehehe !! maaf kak bie ! did i making a trouble at u ?? i'm sorry a lot ! and thanks a lot coz appreciate all my things that i gave u ! hahah ! if aten tak call or text kak bie, follow blog aten kayh ! msti ada story bout kak bie neyr ! hehehe ! okayh !

not fair lah kan if aku juz crita pasal dye jerk ! H.A.C.K.S ?? takpayah ckp pon dh tau an?? kawan smpai bebila ! i saluut u all lah korunk ! always make a reunion ! even skali pon aku tak dpt nk join , but, aku akn jmpa korunk bila aku btol2 dh brjaya nnti ! hope korunk faham dgn status aku ! heheeh! I LOVE U ALL !

Nony ? dye nih satu2 nye adik aku kat dunia nih! haha ! even aku memg anak bongsu , ingat aku takleh mrasa ada adik ker?? huhu! dye ni yg sgtsgt sengal cukup buat aku HAPPY tahap gaban ! skunk tak contact sgt dah ! dye nak SPM plak ! good luck nony sygs ! haha ! guys? hm.. buat masa nih takde sape yg hinggap kat aty aku ! ada memg lah , but , he's taken lah ! i dont care anymore ! hehehe ! ereen and ano ! haha ! korunk memg member aku yg happening kat jelai ! since standard 6 lagi kite same2 rite?? haha ! muah2 tuk korunk ! this week kite enjoy kat P.D ( kursus belia FELDA) ea? hehe !


Luqman n Lokhman ? tak brani nk ckp pasal korunk bt masa nih ! sorry guys ! my


superduper Lin ! haha ! sygs kamu sgtsgt ! haha ! thanks coz that post ! haha ! kembang kuncup idung nih bila bce post tu.. hehehe !!

angah sygs ! hari2 aku ingat kaw ! sorry ea aritu tak dpt follow jamuan n knduri tu ! kaw bosan ea takde aku ? muke ko toye je kat fb ! hahaha !hope 1day nnti kite excellent same2 kayh ! jgn laki yg same dah ! haha ! k ! love u all !

Friday, June 4, 2010

lantun is money (^^,)


eeyeerrkk!!! busuk !! geli !! lembik ! berair !! hahaha !! zaman kekechik dlu memg geli giler nk usik getah lantun tuh ! tapi tu lah DUIT woo !!! tu dh memg generasi dlm family aku !! toreh getah , ngopek getah , jual, dpt duit ! hehehe  lantun jgak lah yg dpt sara diri aku n family aku sjak kekechik lagi ! aku last pgang lantun drjah 6 kot ! before msuk hostel ! maen dgn jiran2 ( ain, eyol , aja , mira , ana , ayang syafiq , ayang elin ) kitowang guna 'brain' kitowang ! kitowang tarik getah2 yg mleleh kat pokok tu n gulung2 smpai jadik cam bola ! agak2 dh besar, tau kitowang bt pe?? maen rondes !!! pergh  memang melayang jauh bola tuh !! hahahaha !!! mcm2 lagi maenan kitowang dlu ! buah getah buat maen congkak kat tanah !! ngarut2 tapi memg syok habes seh !! now, dah besar takde dah ! kenangan giler2 dulu ! hm.... pgi tdi mak aku kjut awal ajak teman dia gi kebun ! abah sakit lagi , so , lau tak ngopek , nnti lantun kene curik ! after solat, aku pkai mcm nk gi pasar mlm ! lawa jerk ! mak aku suh tukar tdung ! nnti kne lantun busuk dah ! hahaha !! dh tukar , aku mls nk pkai kasut , pkai selipar ! slalu dulu kat kbun bnyak pacat tapi skunk dah takde dah ! hahaha ! pergh ! 3 tong aku ngopek tdi ! penat seh ! baru ngopek , blom toreh lagi ! pergh !! dh abes, aku nk toreh , mak aku tak kasi coz aku tk pndai ! hahaha !! yelah , kbun org an , silap2 rosak pokok org , kne tolak duit upah ! hehehe ! so , smentara aku tggu mak aku toreh , aku buat api n duk atas motor ! bru lyn mp3 , batery habes !! ceeett!! hm ... termenung jelah ! berangan atas motor ! heheh !! then , kakak n epul asik kol fon mak je ! pastu akulah yg angkat ! bila aku crite kat diowang yg aku tolong mak ngopek , sumer glak an aku ! yelah , mentang2 aku anak bongsu n tak prnah toreh n ngopek cam diowang , mula lah nak perli ! mak aku leh plak bgitau diowang " aten guna kayu nk ngopek sbab takut nak usik lantun " ! pe lagi , giler2 a diowang gelak an ! hahaha !! mak aku pon skaki gelak skali dgn diowang ! aku pura2 tak dgr yolah ! sabar~ ! hahaha ! pastu , dah abes aku balik lah ! hahaha ! smpai umah baru dpt bau 'keharuman' lantun dye !!haha !! wangi2 !! i like it !! hahahaah !! L.O.V.E my FAMILY very much !! ain,aja,eyol,mira,ana: hve fun wif ur job ! ayang elin , ayang syafiq: korunk memg takleh nak pisah an?? dari kechik smpai besar, skolah same ! msuk asrama felda pon same ! dah besar kang kawen jelah ! hahah !! tapi syafiq muda skit a ! hahaha !! fatin liyana my fren: tengs a lot 4 everythings ! syg lin ! H.A.C.K.S : friend is mine forever n everlasting okayh ! angah(bestie cousin_nina): congratz dpt UiTM segamat, johor !
                   norfatin liyana(aten)                           zharien afeeliana(angah/nina)
    *SM Teknik Ampangan, Seremban            *SM Teknik Sepang, Selangor
    *PLKN Masjid Tanah, Melaka                        *PLKN Semenyih , Selangor
    *UiTM Arau, Perlis                                     *UiTM Segamat, Johor
Luqman;Lokhman: good luck in watever u do , dear !! scandal2 !! hahahahaha !! frenz foreverlah !!
anak keempat Chan: syg kaw tapi kau slalu bt aku sakit aty drpda bt aku happy ! even kaw ada bt aku bunga2 !! anywei , hope kaw dpt jdik engneer psawat n kpl trbang !!     
mak: jgn lah sebut pasal kawen lagi ..jauh sgt tuh fkiran mak ! hehehe !! 
da most very important ! kak bie sygs ~ tengs coz always wif me anytime n anywhere ! n sorry a lot if aten failed nk faham akk !! pape pon , always sygs kak bie !!!!! dont hate me!!!!! hahahaha !!! 
i LOVE you !  

i'm sad and alone :(


aten , oh , aten ! nak mnitis air mata nih! tapi aku tahan jer ! even takde saper yg nmpak if aku nanges pon ! sbb aku tggal sorang kat umah ! and my parents going to the hospital ! hospital kuala pilah ! my abah ..... sick again ! my mom ! asik nanges jer ! akuh tk sggup nk tgok my mom crying ! tk sggup nk tgok abah menahan camtuh ! so, aku tknak ikot diowang gi hosptal ! better i'm alone at home ! thinking bout my family , my life ! aku ngadu kat kak An ! sebak bile aku crite kat die tdi ! tpi aku takleh nanges kat die ! tak suke ! nnti dia kata aku ciwek , manja , macam budak kecik , lembik ! so, aku try TAHAN ! tak tau kat sape nak nanges ! ya Allah ! tabahkanlah hatikuh nih ! tabahkanlah hati emak ku ! jadikanlah keluarga kami dikalangan hamba2-Mu yg kuat dan tabah menempuh dugaan dan ketentuan-Mu ini ya Allah ! sesungguhnya kami semua tetap bersyukur dgn rezeki yg Kau limpahkan kepada kami ya Allah ! dan kami tidak membeza2kan rezeki kami dgn rezeki hamba2-Mu yg lain ya Allah ! walau sesukar mana pun kehidupan kami , kami tetap berusaha untuk jadikan kehidupan kami ini lebih baik ya Allah ! dan ianya semua datang dari-Mu ya Allah ! terima kasih ya Allah ! aku.....aku tak tahu, sama ada aku dpt tak, tahan semua nih , plus aku sorang2 camnih ! selalunye, kat sape aku akan crite ?? never ! tak pernah kut ! bab2 camnih ! aku pendam jer ! but, sejak ada blog nih , kat sini jelah aku nak ngadu ! thanks a lot sygs !! and bagi follower2 aku yg laen ! maaf ye coz create this post !hm...kak bie..don't want disturb her..

Wednesday, June 2, 2010

kadang-kadang !

kadang-kadang aku suka kaw !
kadang-kadang aku benci kaw !
kadang-kadang kaw buat aku gelak!
kadang-kadang kaw buat aku saket aty !
kadang-kadang kaw buat aku happy !
kadang-kadang kaw buat aku nyampah !
kadang-kadang kaw menyenangkan !
kadang-kadang kaw menjengkelkan !
kadang-kadang kaw buat aku bunga-bunga !
kadang-kadang kaw buat aku hangin !
kadang-kadang kaw buat aku bahagia bila dgn kaw !
kadang-kadang kaw buat aku merana bila dgn kaw !!

kenapa ?? kenapa ea??
aku berubah-ubah prasaan kat kaw ??
aku tak tau!!
sama ada silap aku atau kaw !!
aku tak tau lah !
apa yg kaw nak sebenarnye???
terus terang je lah !
jgn ubah2kan perasaan aku terhadap kaw!!
lama2 aku bole benci kaw ! tapi , aku boleh ubah perasaan terhadap kaw !
kaw tak rasa sama cam aku ker ?
kalau tak , jgn buat aku camnih !
klau mcm nih !
better i let u go !
forever !
jgn dtg balik dlm idop akuh !
kaw faham tak aku ckp nih???!!!
terima kaseh atas kenangan2 dgn kaw sejak dulu !!!!